Engelsons logotyp
Varukorgen är tom

Pizza i kolarpanna

Njut av nygräddad pizza på utflykten! Här tipsar vi om ett lite annorlunda och roligt sätt att göra pizza på - i kolarpanna över öppen eld.


Ingredienser (ca 4 små pizzor):

  • 1 pizzakit med deg och tomatsås
  • 1 mozzarella
  • 150 g riven ost olivolja till stekning
  • 120 g charkuterier (t ex salami eller lufttorkad skinka)
  • ½ påse rucola (ca 30 g)

Gör så här:

  1. Smörj pannan med lite olivolja
  2. Dela pizzadegen i fyra lika delar. Forma pizzadegen till samma storlek som stekpannan. Lägg ner degen i pannan och stek ett par minuter på ena sidan. Vänd och stek någon minut på andra sidan.
  3. Bred ut tomatsåsen på pizzan. Strö över ost och bryt mozzarellan i bitar och lägg ovanpå. Lägg på en bit folie eller ett lock och tillaga pizzan tills osten har smält och degen är färdiggräddad, 10–15 minuter.
  4. Toppa pizzan med valfria charkuterier och rucola.

Ät och njut!


Tips!

Givetvis går det lika bra att göra pizzan på stormköket.