Engelsons logotyp
Varukorgen är tom
Karamelliserad banan med vanilglass

Gulaschgryta på stormkök

Bjud på en mustig och värmande gulaschgryta med köttfärs som du gör på stormköket. Snabbt, enkelt och supergott!


Det här behöver du (2-3 portioner):

  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 potatisar
  • 1 paprika
  • 2 msk olja
  • 300 g köttfärs
  • 3-4 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 400 g krossade tomater
  • 1 msk paprikapulver
  • 1/2 tsk chiliflakes
  • salt
  • peppar

Till servering:

  • Gräddfil
  • Lite gott bröd

Förbered hemma:

Skala potatisen. Dela och kärna ur paprikan. Skär potatis och paprika i bitar. Hacka lök och vitlök. Stoppa i en burk som du tar med dig ut.


På stormköket:

Fräs köttfärs i oljan. Lägg i paprikan, potatisen och löken och låt fräsa med en stund.


Tillsätt vatten, köttbuljongtärning, krossade tomater och kryddorna. Koka sakta ca 15 minuter. Känn efter så potatisen är färdig. Fyll på med vatten vid behov. Smaka av med salt och peppar.


Tips! Toppa gärna med gräddfil och servera med en bit gott bröd.