Engelsons logotyp
Varukorgen är tom
Karamelliserad banan med vanilglass

Blåbärspaj på stormkök

Ta vara på skogens läckerheter direkt och bjud på en superenkel och riktigt smarrig blåbärspaj på utflykten eller vandringen. Så här gör du!


Ingredienser:

Fyllning:

  • 3 dl blåbär (färska eller frysta)
  • 2 msk socker
  • 1 msk potatismjöl (kan uteslutas)

Smuldeg:

  • 2 dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl
  • 0,5 dl socker
  • 100 g smör

Gör smuldeg:

Blanda havregryn, vetemjöl och 0,5 dl socker. Skär smöret i små kuber och arbeta in det i blandningen tills du har en smulig deg.


Lägg smuldegen i en återförslutningsbar plastpåse eller en tätslutande matlåda.


Förvara den i kylen om du inte ska ge dig ut direkt. Om det är en längre tur kan du frysa in smuldegen och ta med den fryst, så håller den sig kall längre.


Blanda fyllningen:

Blanda blåbären med 2 msk socker och potatismjöl. Potatismjölet hjälper till att få en tjockare fyllning, men du kan hoppa över det om du vill ha en mer rinnig konsistens.


Tillagning:

Tänd stormköket och sätt en panna på låg till medelvärme.


Stek smuldegen till den blir gyllene. Häll smuldegen i en skål.


Stek blåbären till de börjar bubbla och får en önskad konsistens.


Strö smuldegen över och toppa med lite färska blåbär.


Ät och njut - gärna tillsammans med lite vaniljsås eller glass du har med i mattermos 😋